STUDIEAANBOD


Hier vind je een overzicht van al onze studierichtingen, met de vakken die je in elke studierichting kan verwachten. Natuurlijk is een studierichting meer dan de optelsom van uren en vakken. Kom gerust naar onze school voor een gesprek over wat een studierichting precies inhoudt. Wij gaan graag samen met jou op zoek naar de studierichting die het best past bij je talenten en je interesses.


PRAKTISCH

Een antwoord op je concrete vragen


School maken we samen

School maken kunnen we niet alleen. Onze scholen geloven voor 100% in ‘samen school maken’. Met de inbreng van leerlingen, ouders, de buurt en het hele schoolteam komen we tot de beste leeromgeving voor al onze leerlingen.

Leerlingenraad


De leerlingen zijn het hart van onze school. Het is dan ook logisch dat zij in onze school een belangrijke stem hebben. Wij zijn er immers van overtuigd dat leerlingen als geen ander weten wat er echt gebeurt op school. Die honderden stemmen en ideeën worden vertegenwoordigd door de leerlingenraad, die niet alleen zorgt voor extra sfeer en leuke activiteiten op school, maar ook de spreekbuis is naar leerkrachten, directie en schoolraad. De leerlingenraad is dus het middel bij uitstek om kenbaar te maken wat goed of minder goed gaat op school.

Een leerling getuigt

“Ik zit al bijna 4 jaar in de leerlingenraad omdat ik vind dat ook leerlingen hun zegje mogen hebben op school. Zo zijn er dingen die leerkrachten niet zien en die wij als leerlingen wel willen veranderen. Onze leerlingenraad wil dat school niet alleen maar leren is. We willen er met z’n allen wat leuks van maken. Dus als er problemen zijn of je vindt dat er iets fout loopt op school, dan schakel je ons in en wij proberen het dan te op te lossen! “

Oudercomité

Niet alleen is er in onze school een fantastische ploeg van leerkrachten, directie en ondersteunend personeel aan de slag, maar ook ouders zijn op onze school heel betrokken. Het oudercomité is er om het schoolteam te ondersteunen en actief mee te werken aan een school waar kinderen op een positieve manier tot ontwikkeling kunnen komen.

De ouders uit het oudercomité zijn onze toetssteen voor nieuwe beslissingen; zij zorgen ervoor dat de “bekommernissen” van ouders snel tot in de school geraken en zij geven als spreekbuis voor alle ouders advies over de werking van de school. Daarnaast zorgt de ouderraad ook voor een helpende hand bij de organisatie van allerhande activiteiten. De opbrengst van deze activiteiten wordt gebruikt voor de sponsoring van uitstappen en projecten en komt op die manier alle leerlingen ten goede.

Schoolraad

De schoolraad bestaat uit drie personeelsleden, drie ouders, twee vertegenwoordigers van de socio-economische sector en de directeur. De leden van de schoolraad worden verkozen en komen een paar keer per jaar samen.

De schoolraad volgt het dagelijks leven van het schoolgebeuren op. Zo geeft onze schoolraad advies aan de directeur over onder andere de werving van leerlingen, de organisatie van de school en het schoolwerkplan.

De schoolraad geeft ook advies aan de Raad van Bestuur, bijvoorbeeld over de schoolinfrastructuur en het studieaanbod.

Oud-leerlingenbond

De oud-leerlingenbond van onze school houdt de band tussen de oud-leerlingen onderling levendig en ondersteunt de school zowel financieel als organisatorisch.

Als directeur van het Atheneum in Diest stel ik je graag ons team voor. Op onze school werkt iedereen nauw samen om het beste te maken van jouw schooltijd.
Want naar school gaan en je diploma behalen doe je niet alleen. Daarvoor hebben we in onze school een heel team klaarstaan.

Al je vakleerkrachten zijn er natuurlijk om je zin te doen krijgen in hun vak en om hun kennis met jou te delen. Daarom gaan zij elke les opnieuw op zoek naar werkvormen om iedereen bij de les te houden. Uitleg hoort erbij maar vooral actieve inoefening. Niet alleen teksten maar ook een flitsend filmpje. En vooral: niet stilzitten in de klas maar meewerken, discussiëren, oplossingen zoeken en –natuurlijk- fouten maken. Ook dat mag!

Maar onze leerkrachten doen meer. Zij leren je hoe je je werk kunt plannen en hoe je het best thuis kunt studeren.

Naast leerkrachten staan natuurlijk ook de leerlingbegeleiders en de secretariaatsmedewerkers klaar om elke leerling in de beste omstandigheden te kunnen laten groeien op onze school.

Françoise Vanhelmont
Directeur

OP ONDERZOEK BUITEN DE KLAS


Je leerkrachten sturen je tijdens de lesuren op onderzoek en je gaat op pad buiten de klas. Zo kan je gevraagd worden interviews af te nemen, op zoek te gaan naar praktische voorbeelden van een theorie, een fotoreportage te maken … , kortom je opgedane kennis in praktijk om te zetten of aan de realiteit af te toetsen. Zo zal je ook in elk leerjaar aan leerrijke uitstappen deelnemen. Je bezoekt een tentoonstelling, je gaat naar het Europees parlement of je gaat naar toneel…

Meer informatie
JE VINDT ONS OOK OP:


CONTACT


Je kan ons tijdens de schooluren bellen op 013 35 05 20.
Is je vraag minder dringend? Dan mag je ons een mailtje sturen. Wij beantwoorden graag al jouw vragen.
Wil je graag werken bij ons klik dan hier!


Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht